Gastro-vital profesional

DOPUNA U ISHRANI ŽIVOTINJA

CILJNA VRSTA: Živina

OPIS:
-Proizvod je mešavina esencijalnih ulja i flavonida Ekstrakcija biljnih komponenti se vrši najmodernijom tehnologijom (superkritična ekstrakcija). Gastro Vital je rastvor namenjen za lečenje enteralnih simptoma kod živine, deluje na Gram negativne Gram pozitivne uzročnike, literalni podaci ukazuju na dobar antivirusni efekat (dok su virusi ćelije). Preparat ima kokcidiostatsko dejstvo i kod proliva, gde su prisutne i kokcidije uspešno se primenjuje u lečenju (samostalno zamenu kokcidiostatika nisu vršena ispitivanja). Značajno antiinflamatorno dejstvo se postiže stimulacijom biosinteze citokina, koji imaju medijatornu ulogu da leukociti iz cirkulacije pronađu i vezuju se za oštećeno mesto.

INDIKACIJE:
-Lečenje gastrointestinalnih oboljenja kod živine
-Smiruje piliće
-Povećava svarljivost proteina

NAČIN PRIMENE: Peroralno kroz vodu za piće

DELOVANJE: Zavisi od koncentracije, pa dnevnu dozu treba da popiju u roku od 2-3 sata

DOZIRANJE: 1L/10 000kg TM, u prvih 21 dana neprekidno, kasnije, ako je potrebno 3-5 dana.

SASTAV:
-Ekstrakt cimeta (Cinnamonum zeilanicum): Pomaže kod poremećaja u varenju, grčeva, nadimanja gubitka apetita. Povećava konzumaciju hrane. Ima značajan antimikotični i antibakterijski efekat. Smanjuje nasatanak gastričnih ulkusa prouzrokovanih sa povećanim lučenjem stresnog hormona i serotonina. Ekstrakt lista koprive (Urtica dioica): Ekstrakt je bogat sa flavonidima, mineralima, oslobađanje raznih medijatora upala (interleukina TNF-alfa), smanjuje COKS LOKS enzim i tako smanjuje upalu i osećaj bola.
-Ekstrakt kamilice (Matricariae ektractum): Sadrži značajnu količinu polisaharida i falavonida Kamazulen, bizabolol i apigenin sprečavaju COKS I LOKS enzim i tako ispoljavaju antiinflamatorno delovanje. Ubrzava zarastanje rana i taj efekat se može pripisati njegovom antibakterijskom i antiinflamatornom delovanju, pa samim tim dobro deluje u lečenju čireva i gastrita. Ima spazmolitično delovanje.
-Ekstrakt majčine dušice (Thimus vulgaris): Glavne komponente su monoterpentini, saponini i flavonoidi. Popravlja varenje i ima spazmolitički efekat Ispoljava jak antimikrobni efekat prema punoj vrsti bakterija i gljivica. Sprečava kontrakcije izazvane sa acetil holinom i histaminom, a za spazmolitički efekat su pre svega odgovori flavonidi. Sekretomotorno delovanje izazivaju materije koje se resorbuju iz creva.
-Aqua destilata